چرا سرویس اینباکس گوگل ممکن است بهترین کلاینت ایمیلی باشد که تا کنون استفاده کرده‌اید

جمعه ۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
اپلیکیشن Inbox که به تازگی توسط گوگل ارائه شده اگرچه هم‌اکنون می‌توان آن را از طریق گوگل پلی دانلود و نصب کرد اما برای فعال‌سازی و استفاده عادی نیاز به دعوتنامه دارد. گوگل در این میان شخصا وارد عمل شده و دعوتنامه‌ها را بر اساس سهیه‌های از پیش مشخص شده‌ی خود برای کاربرانی که درخواست خود را ارائه کرده باشند ارسال می‌کند. اما آیا این اپلیکیشن به آنگونه که گوگل در نظر دارد موفق خواهد بود یا خیر؟
تبلیغات

 البته در صورتی که مایل باشید سریع‌تر به این سرویس دسترسی پیدا کنید، گوگل امکان دریافت و ارسال دعوتنامه از طریق دوستان را نیز در نظر گرفته که بر اساس آن می‌توانید از کسانی که هم‌اکنون دعوتنامه‌ی گوگل را دریافت کرده‌اند درخواست دعوتنامه کنید. این وضعیت تداعی کننده‌ی وضعیت چند سال پیش سرویس جیمیل است. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد گوگل این سرویس را پس از طی مراحل آزمایشی بصورت عمومی در اختیار همگان قرار خواهد داد.

ایمیل‌ها به بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره‌ی ما بدل شده‌اند اما هرچقدر هم که برای مرتب سازی و چک کردن مرتب آن‌ها تلاش کنید باز هم با معضل‌های همیشگی برای مدیریت ایمیل‌ها روبرو خواهید بود. حال گوگل تلاش کرده این مساله را با ارائه‌ی اپلیکیشن اینباکس یک بار برای همیشه حل کند. اپلیکیشن اینباکس ممکن است بهترین کلاینت مدیریت ایمیلی باشد که تا کنون با آن کار کرده‌اید؛ این مساله ناشی از دلایل متعددی است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

دلیل اول از این قرار است که سرویس اینباکس با هدف ساده‌سازی مدیریت ایمیل‌ها و وظایف روزانه به شکلی سرراست طراحی شده و توسعه یافته است. اینباکس بر خلاف وضعیت عمومی کلاینت‌های ایمیل تمرکز بیشتری بر لیست وظایف داشته که مشهودترین بخش آن به گزینه‌ی set reminder برای تنظیم یادآور مربوط می‌شود که درون برنامه تعبیه شده است. هنگامی که شما یک یادآور را از اینباکس تنظیم می‌کنید این برنامه آن را بصورت خودکار در قسمت بالای صفحه قرار می‌دهد تا به سادگی قادر به مشاهده‌ی آن باشید. این یادآور ممکن است با رسیدن ایمیل‌های جدید تا حدودی به زیر کشیده شود اما باز هم به سادگی با اندکی اسکرول قادر به مشاهده‌ی آن خواهید بود. اگر شما هم از جمله اشخاصی هستیدکه بخش قابل توجهی از وقت روزانه‌ی خود را صرف چک کردن ایمیل‌ها می‌کنید، این خصوصیت که بتوان همیشه نگاهی به وظایف مهمی که طی روز باید انجام شود داشت می‌تواند بسیار کاربردی باشد. اگر بصورت مداوم از ایمیل استفاده می‌کنید، این خصوصیت می‌تواند بعنوان بهترین دوست شما انجام وظیفه کند.

اگرچه شیوه‌ی نمایش و مرتب‌سازی ایمیل‌ها در سرویس اینباکس به بهترین شیوه‌ی ممکن تنظیم شده اما باز هم لایه‌ای از شخصی‌سازی را بر آن می‌توان اعمال کرد بنابراین اگر از هواداران شخصی‌سازی هستید، این قابلیت نیز به کلی از میان نرفته است. اینباکس بصورت خودکار تلاش می‌کند ایمیل‌های دریافتی را در رده‌های مختلفی نظیر تگ قرار دهد. این سیستم‌ هم‌اکنون نیز با رویکرد ویژه‌ی خود سطح بالاتری از کارایی و سادگی را در قیاس با اپلیکیشن و رابط اصلی جیمیل به دست می‌دهد. در جیمیل نامه‌ها در سه تب اصلی Primary و Social و Promotes قرار می‌گیرند. اما سرویس اینباکس ضمن برخورداری از این حالت، تجربه‌ی کاربری را چند پله‌ی دیگ نیز ارتقا بخشیده و دسته‌های کاربردی جدیدی را برای مواردی نظیر شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات، سفر، انجمن‌ها، بروزرسانی‌ها، مسائل مالی و سفارشات در دسترس‌تان قرار می‌دهد. تمامی این دسته‌ها به شکل موجهی درون اینباکس جاسازی شده‌اند. به محض انتخاب هر یک از دسته‌ها، تمامی ایمیل‌های منسوب به آن در معرض دیدتان قرار خواهند گرفت. همچنین شما قادر خواهید بود ایمیل‌ها را میان دسته‌ها منتقل کنید.

Google Inbox 2

یکی از بهترین خصوصیات سرویس اینباکس قابلیت Snooze کردن ایمیل هاست. زمان‌های بسیاری وجود دارد که ایمیل‌های ضروری دریافت می‌کنیم اما این ایمیل‌ها ممکن است به توجه و رسیدگی سریع نیاز نداشته باشند. در حالت عادی اگر در همان موقع اقدام لازم را در خصوص ایمیل مربوطه ترتیب اثر ندهیم ممکن است به کلی آن را فراموش کنیم. ممکن است حتی لازم نباشد طی چند روز آینده این ایمیل‌ها را مورد بررسی قرار دهید که احتمال فراموش شدن را به مراتب افزایش خواهد دادو. اکنون با استفاده از قابلیت Snooze که در اینباکس در نظر گرفته شده، می‌توان ایمیل مربوطه را به سمت چپ کشید و زمان یادآوری مربوط به آن را به سادگی تنظیم کرد تا از مشکلات ناشی از فراموشی پیشگیری شود. گوگل حتی امکان Snooze کردن ایمیل‌ها بر اساس موقعیت جغرافیایی را نیز فراهم آورده تا بتوان هنگام رسیدن به محل کار یا خانه با یادآوری مربوطه روبرو شد و به ایمیل رسیدگی نمود. 

مجموعه‌ی بزرگی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های دیگر نیز وجود دارد که به سادگی اینباکس را به بهترین کلاینت ایمیل در قیاس با رقبا بدل می‌کند؛ اما با این وجود این سرویس نیز با مشکلات خاص خود مواجه است. مواردی وجود دارد که گوگل می‌توانست به شکل بهتری به آن‌ها ترتیب اثر دهد که البته امیدواریم با توجه به مرحله‌ی اولیه‌ی توسعه‌ی اینباکس، گوگل هم‌اکنون در حال رسیدگی به آن‌ها باشد. اولین مساله، عدم پشتیبانی سرویس اینباکس از حساب‌های Google Apps پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین اگر یک ایمیل مخصوص کار یا دانشگاه در سرویس جیمیل خود دارید که از طریق Google Apps بدان دسترسی پیدا می‌کنید، اینباکس هم‌اکنون قادر به فیلتر نمودن ایمیل‌های مربوط به آن نیست. این مساله احتمالا ناشی از تحت توسعه بودن سرویس توسط گوگل است و این شرکت در تلاش است پیش از فراهم کردن دسترسی اکانت‌های شغلی و تحصیلی، همه چیز را در بهترین حالت ممکن قرار داده باشد. در هر صورت این مساله در مواردی موجب می‌شود حداقل در حال حاضر مجبور به چک کردن هر دو سرویس اینباکس و جیمیل باشید.

همچنین در این اپلیکیشن برخلاف جیمیل امکان کشیدن ایمیل به منظور حذف آن فراهم نیست. این خصوصیت امکان جالب توجهی برای تعیین تکلیف سریع ایمیل‌ها به حساب می‌آید که متاسفانه اینباکس در این مرحله از آن بی‌بهره است. البته دلیل این مساله، اشغال بودن هر دو حالت کشیدن به چپ و راست برای عملکردهای دیگر این سرویس است. برای حذف ایمیل‌ها ابتدا لازم است آن‌ها را به حالت Done انتقال دهید و سپس از آنجا امکان فرستادن به Bin که همان سطل آشغال شما خواهد بود را خواهید داشت. در صورتی که امکان کار کردن با این سرویس را بدست آوردید شدیدا توصیه می‌کنیم این فرصت را از دست ندهید. همچنین تجربه‌ی کاربری و نظر شخصی خود را در خصوص اینباکس با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات